Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ο αγωγός TAP και η αδιαφορία των πολιτικών μας

Η κίνηση πολιτών…
Βλέπουμε τις κινήσεις των πολιτικών και διαπιστώνουμε ολιγωρία γύρω από το θέμα «αγωγός»
  1. Θεωρούμε ότι ο αγωγός δε θα φέρει κανένα όφελος στο νομό Σερρών
  2. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο αγωγός δεν θα φέρει σε κανέναν οποιοδήποτε προσωπικό οικονομικό όφελος.
  3. Η ανάπτυξη στη χώρα μας δεν έρχεται όταν ο αγωγός περάσει μέσα από χωράφια υψηλής παραγωγικότητας.
  4. Οι θέσεις του ΓΕΩΤΕΕ και του ΤΕΕ δεν μειώνουν τις οριζόμενες θέσεις εργασίας στον αγωγό ούτε τα όποια έσοδα της πολιτείας από αυτόν.
  5. Υπερβολή και κατ’ επέκταση «ακραία» θέση δεν είναι η άποψή μας ότι τα χωράφια είναι για να παράγουν τροφή
  6. Υπερβολή και κατ’ επέκταση «ακραία» θέση δεν είναι η άποψή μας ότι ο αγωγός πρέπει να περάσει πάνω από τα νότια βουνά του νομού μας.
  7. Η προσωρινή «οικονομία» στο τι θα ξοδέψει η εταιρία είναι έξτρα δαπάνη για το κράτος, την οικονομία της περιοχής μας και θα στοιχίσει σε μας, στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας πολλά περισσότερα χρήματα.


 Απαιτούμε, οι πολιτικοί μας να ασπαστούν τις θέσεις των φορέων ΓΕΩΤΕΕ & ΤΕΕ, τις αντιδράσεις των αγροτών, τις απόψεις της κίνησης πολιτών, και, ανεξαρτήτως της ειδικότητάς τους, να αγωνιστούν, από τη θέση που τους προσφέραμε εμείς οι πολίτες αυτού του τόπου, σχετικά με την όδευση του αγωγού όπως απαιτεί η κοινωνία και όχι όπως «καπνίζει» στο καθένα τους. Εμείς ψηφίζουμε, εμείς ζούμε στις Σέρρες και εμείς ορίζουμε μέσα από συζητήσεις και αποφάσεις τα «θέλω» μας. Η εξουσία, Δημοτική, Περιφερειακή και Κεντρική ΔΕΝ δικαιούται να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου