Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Δελτίο τύπου της Κίνησης αντι-ΤΑΡ



Έκκληση  προς  τους  συμπολίτες  μας
  
     Συμπολίτες μας Σερραίοι και Σερραίες,

Στις 7-2-18 ήρθαν, ύστερα από δέκα αναβολές, προς συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι τρεις αιτήσεις ακύρωσης της απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου ΤΑΡ. Οι αιτήσεις αυτές κατατέθηκαν από τους Δήμους Σερρών, Εμμανουήλ Παππά, Δοξάτου Δράμας, αγρότες και εκατοντάδες πολίτες .
Από την μέχρι τώρα πορεία του ζητήματος φαίνεται:
1.       Ο αγώνας των πολιτών στο νομό μας για αλλαγή όδευσης και απομάκρυνση του σταθμού Συμπίεσης, που ξεκίνησε δυναμικά, έχοντας τη συμπαράσταση των δημοτικών συμβουλίων Σερρών και Εμ. Παππά, αλλά και των στελεχών του αντιπολιτευόμενου τότε ΣΥΡΙΖΑ, δεν συνεχίστηκε με την ίδια δύναμη.
Κάναμε το λάθος να εμπιστευτούμε και να τον αναθέσουμε στο τοπικό πολιτικό προσωπικό και σε κυβερνητικούς εκπροσώπους.
Η υπερβολική βεβαιότητά μας για την ορθότητα των αιτημάτων μας, ειδικά για την αποτροπή του απολύτως απαράδεκτου σχεδίου εγκατάστασης και λειτουργίας του σταθμού συμπίεσης δίπλα σε Κωνσταντινάτο και Κρίνο, μάς έσπρωξε σε μια στάση αναμονής και εφησυχασμού.
Το αποτέλεσμα ήταν, μετά και την ολοκληρωτική μεταστροφή των τοπικών πολιτικών αρχόντων και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με ενσωμάτωσή τους  στο φιλικό προς την κοινοπραξία του ΤΑΡ περιβάλλον, να βρεθούμε λίγοι και αδύναμοι.

2.       Η πάση θυσία και έναντι οιουδήποτε κόστους (περιβαλλοντικού, κοινωνικού, οικονομικού πολιτικού) διεκπεραίωση του έργου αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή, σε πλήρη συμφωνία και συμμόρφωση με τους μεγάλης κλίμακας γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και μέρους της ελίτ της ΕΕ για τον περιορισμό της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης από το φυσικό αέριο της Ρωσίας.

3.       Η συζήτηση των αιτήσεων ακύρωσης στο ΣτΕ, ύστερα από το συνολικό χρόνο των δέκα αναβολών κατά η διάρκεια του οποίου η εταιρεία προχώρησε αποφασιστικά  στην εγκατάσταση του αγωγού, αλλά και ο απροσδιόριστα μεγάλος –μάλλον- χρόνος μέχρι την έκδοση της απόφασης, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια ελπίδας, αν εμείς μείνουμε ως τότε άπραγοι με σταυρωμένα χέρια.
Λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό προσανατολισμό του μνημονιακού πολιτικού προσωπικού της  χώρας και την πλήρη ευθυγράμμισή του με τη θέληση των ΗΠΑ, που βρίσκονται πίσω από την κοινοπραξία του ΤΑΡ, θα ήταν αναντίστοιχο των περιστάσεων, ανάξιο του αγώνα μας και τεράστιο εκ μέρους μας λάθος, με άκρως επικίνδυνες για τον τόπο μας συνέπειες,  να συνεχίσουμε να τηρούμε στάση αναμονής και να εναποθέσουμε πάλι σε κάποιον τρίτο τις ελπίδες μας (στο ΣτΕ αυτή τη φορά).

Συμπολίτες  μας  Σερραίοι  και  Σερραίες,

Απευθυνόμαστε σε εσάς, σε όσους και όσες αγαπούν τον τόπο και σέβονται τους αγώνες του λαού μας για ανεξαρτησία και δημοκρατία. Για μια πατρίδα που δε θα γίνεται πιόνι στα χέρια υπερδυνάμεων και στυγνά οργανωμένων οικονομικών συμφερόντων, για το οποία οι φωνές διαμαρτυρίας και η αντίσταση λαών και κοινωνιών στα σχέδιά τους είναι απλώς   «επενδυτικά προβλήματα» και «ανωμαλίες»  που πρέπει να «διευθετηθούν».

Είναι πλέον μονόδρομος η αναζωπύρωση και συνέχιση του αγώνα, τουλάχιστον  για την αποτροπή, σε πρώτη φάση,  της εγκατάστασης/λειτουργίας του συμπιεστή σε πυκνοκατοικημένη αγροτική – αστική περιοχή, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη των Σερρών (Κρίνος-Κωνσταντινάτο).

                                                                                 ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ αντι-ΤΑΡ Π.Ε. Σερρών

Παρακολουθείστε στον παρακάτω σύνδεσμο περισσότερα για το θέμα (εκπομπή "Κάθε μεσημέρι" της Ελένης Μωραΐτη, από την τηλεόραση "ΕΠΙΛΟΓΕΣ", 6-3-18)
https://www.youtube.com/watch?v=1ZxgnoyGYUI


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου