Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Με 50 χιλιαρικάκια όλα καλά, κε Δήμαρχε;

(άρθρο του μέλους μας Αθανασίου Μπόϊκου)


«Νιώθουμε εξαπατημένοι από τον ΤΑΡ», δηλώνει ο Δήμαρχος Σερρών, κος Αγγελίδης και καταγγέλλει την κοινοπραξία «για αθέτηση των συμφωνηθέντων».

Τους έταξε, λέει, η εταιρεία περισσότερα «αντισταθμιστικά οφέλη» και «δωρεές» απ΄ όσα τους έδωσε. «Λείπουν» 50.000 € από τα «συμφωνηθέντα» … μέσω μέιλ. Και αυτό έκανε τον κο Δήμαρχο «ειλικρινά να οργιστεί».
Κάντε κράτει, κε Δήμαρχε· μην τα θέλετε όλα δικά σας. Τόσα (πεινασμένα) στόματα είχε
–και έχει ακόμη- να ταΐσει και να «σφραγίσει» ο ΤΑΡ. Δεν αξίζει να οργίζεστε για 50 χιλιάρικα. Αφήστε το να το πάρει το ποτάμι.
Ξέρω, είστε ευαίσθητος σε θέματα τιμής και αξιοπρέπειας. Ό,τι συμφωνείται και αποφασίζεται πρέπει να τηρείται από τα μέρη που το συνομολογούν. Ουδεμία επ΄αυτού αντίρρηση και αμφιβολία. Μιλάμε σαφώς για κώδικα τιμής.
Μα έχω μια απορία, κε Δήμαρχε. Τον Οκτώβριο του 2013 (προηγούμενη θητεία σας) το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών έλαβε ομόφωνη απόφαση για αλλαγή όδευσης του αγωγού και αποτροπή εγκατάστασης του σταθμού συμπίεσης ανάμεσα στα χωριά Κρίνο και Κωνσταντινάτο. Το Μάιο του 2014, κατά την προεκλογική τότε περίοδο (εκλογές ΟΤΑ) δεσμευτήκατε εγγράφως απέναντι στην Κίνηση Πολιτών αντι-ΤΑΡ Σερρών για το ίδιο.
Στη συνέχεια ωστόσο, «καλυπτόμενος» πίσω από το κουρελιασμένο παραβάν της κυβερνητικής κολοτούμπας του ΣΥΡΙΖΑ και ως προς αυτό το ζήτημα, υποδεχτήκατε ασμένως και επιζητήσατε τα μεγάλα και τρανά οφέλη που σκόρπιζαν «απλόχερα» γύρω τους τα αφεντικά και οι εργολάβοι του ΤΑΡ. («Έτσι κάνουν όλες», ήταν το επιχείρημά σας. Θυμάστε;)
Και όπως λέτε, είστε ευχαριστημένος από τα «δώρα», τα οποία θα χρησιμοποιηθούν, ασφαλώς, και ως διαφημιστικά («επιτεύγματα») της δημοτικής αρχής που προΐστασθε κατά την τωρινή προεκλογική περίοδο. Προς τι λοιπόν τόση έξαψη και οργή εναντίον του ΤΑΡ, που, στο κάτω κάτω της γραφής, αντί να διαθέσει στο Δήμο Σερρών 500, ας πούμε, χιλιάρικα (σε έργα βεβαίως-όχι λεφτά στο χέρι), έδωσε 50 λιγότερα;
Αν λοιπόν αξίζει να οργίζεται κανείς για μια συμφωνία που συνομολογήθηκε μέσω μέιλ, όπως λέτε, συμφωνία που έχει εξάλλου τηρηθεί κατά το σαφώς μεγαλύτερο μέρος της εκ μέρους της κοινοπραξίας, τότε τι πρέπει να πει και να κάνει ένας Σερραίος πολίτης για την από μέρους σας ανενδοίαστη καταπάτηση μιας ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου, καθώς και της «προσωπικής» σας έγγραφης δέσμευσης το Μάιο του 2014 –ως ήδη δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος- με την οποία  διαβεβαιώνατε τους πολίτες (κίνηση αντι-ΤΑΡ) ότι «στέκεστε αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματα τους»;
 Πού πάει εδώ ο κώδικας της συλλογικής (δημοτικό συμβούλιο) αλλά και προσωπικής σας πολιτικής δέσμευσης και τιμής;
Πόσο κοστολογείτε εσείς τη διακινδύνευση της ανθρώπινης ζωής από την εγκατάσταση και λειτουργία του σταθμού συμπίεσης δίπλα στις αυλές των σπιτιών μας;
Δηλαδή, με πενήντα (ψωρο)χιλιαρικάκια παραπάνω όλα καλά κι όλα ωραία;
Παραπονεθήκατε ακόμη πως ο ΤΑΡ δεν έδωσε λεφτά για τα πολιτιστικά κέντρα Μητρουσίου και Μονοκλησιάς.
Είναι καλά και απολύτως απαραίτητα τα πολιτιστικά κέντρα, κε δήμαρχε. Πείτε μας όμως, τι είδους πολιτικός πολιτισμός διδάσκεται σε αυτά; Αυτός μήπως που λέει ότι ομόφωνες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και έγγραφες δεσμεύσεις δημάρχων μπορούν –και πρέπει-  να πωλούνται, μόλις οριστεί η «τιμή» τους  στην «ελεύθερη αγορά»;
Παρακολούθησα  χτες (5/2) το μεσημέρι σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο και  το δημοτικό σύμβουλο κο Χρυσανθίδη (παράταξη  Φωτιάδη) να καταφέρεται κατά της δημοτικής αρχής για το ζήτημα του ΤΑΡ.  Αναφερόμενος σε επίπεδο πολιτικής ηθικής, ο κος Χρυσανθίδης επισήμανε –και ορθά- το απαράδεκτο να δέχεται και να επιζητεί η ηγεσία του δήμου τα «δώρα» του ΤΑΡ την ίδια στιγμή που βρισκόταν σε νομική αντιδικία με την πολυεθνική κοινοπραξία (προσφυγή του Δήμου Σερρών στο ΣτΕ κατά της περιβαλλοντικής μελέτης).
Μπερδεύτηκα όμως τελείως όταν αμέσως μετά ο κος Χρυσανθίδης άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή Αγγελίδη γιατί δε στάθηκε ικανή να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά «οφέλη» από τον ΤΑΡ. Αν ήταν δήμαρχος ο Φωτιάδης «θα παίρναμε περισσότερα», είπε!
Ένας – ένας παιδιά· μη συνωστίζεστε …

ΥΓ   Στα υπόψη ότι ανάλογη με την έγγραφη «δέσμευση» Αγγελίδη «συνήψε με τους πολίτες» το Μάιο του 2014 και ο κος Φωτιάδης.
                                                                                     
                                                                                       Αθανάσιος Μπόϊκος
                                                                                         Σέρρες, 6-2-2019


Ακολουθούν οι "δεσμεύσεις" Αγγελίδη και Φωτιάδη το 2014









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου