Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Εσπερίδα στο ΑΠΘ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 η κίνηση πολιτών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ενάντια στην σχεδιαζόμενη όδευση του αγωγού ΤΑΠ, συμμετείχε στην εσπερίδα που διοργάνωσε η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Διάδοσης ερευνητικών αποτελεσμάτων του ΑΠΘ με θέμα : <<Διαδριατικός αγωγός φυσικού αερίου. Περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή της Μακεδονίας>>


Στην εσπερίδα τοποθετήθηκαν οι:


1)      Μυστακίδης Ζαφείρης, Γεωπόνος, Πρόεδρος παραρτήματος .ΓΕΩΤΕΕ    Ανατ.Μακεδονίας (Τενάγη και βλάβες σε χωράφια υψηλής παραγωγικότητας)


2)      Βασιλειάδης Λάζαρος, Δρ Πολιτικός Μηχανικός, Επικ. Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής, Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δέκα λόγοι που καθιστούν απαγορευτική τη διέλευση του αγωγού TAP από τα Τενάγη των Φιλίππων-Εναλλακτική πρόταση)


3)      Καλπακίδης Θέμης, Αγρότης, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας

   (Επιπτώσεις από την μείωση της καλλιεργήσιμης γης.)


      4)   Ζαφειριάδης Κωσταντίνος, Μέλος της κίνησης πολιτών Περ.Ενότητας Σερρών  ( Προβλήματα που προκαλούνται από τη διέλευση του αγωγού TAPστην περιοχή των Σερρών)

      5)   Δαβής Μιχάλης, Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος

   (Επιπτώσεις στο περιβάλλον από την λειτουργία του Σταθμού Συμπίεσης)

      6)   Δουλγέρη Δέσποινα, Χημικός και Φαρμακοποιός
   (Επιπτώσεις στην υγεία από την λειτουργία του Σταθμού Συμπίεσης  )

     7)   Μάμαλης Σπύρος, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Ελλάδος

   (Θέσεις και δράσεις του ΓΕΩΤΕΕ σε σχέση με τον αγωγό ΤΑP)


 Η εσπερίδα ολοκληρώθηκε χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΠ αν και κλήθηκε επανειλημμένα από το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του ΑΠΘ .

Θεωρούμε ότι αυτά που τονίστηκαν στη διάρκεια της εσπερίδας από τους ομιλητές ήταν αρκετά χρήσιμα για όσους έδωσαν το παρόν μιας και οι θέσεις όλων ήταν επιστημονικά τεκμηριωμένες.

Η κίνηση πολιτών Π.Ε.Σερρών ζήτησε από το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του ΑΠΘ να δημιουργήσει μια επιστημονική επιτροπή  που θα εξετάσει τις επιπτώσεις από την κατασκευή του αγωγού και την εγκατάσταση του Σταθμού Συμπίεσης στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ο γραμματέας του ΤΕΕ Κ.Μακεδονίας που συμμετείχε στην εκδήλωση, δήλωσε ότι ασχολείται με το θέμα και δεσμεύτηκε να ανακοινώσει το πόρισμά του πολύ σύντομα.



                                            Η οργανωτική επιτροπή

                                   Της κίνησης πολιτών Π.Ε.Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου