Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ενημέρωση στον Σύλλογο "ΚΕΡΚΙΝΙΤΙΣ" στο Πεθελινό


                                 Πεθελινός  11 Μαρτίου 2014     
 Email: ecokerkinitis@yahoo.gr  

  
                                          ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ
                                                       
      Την Κυριακή 9 Μαρτίου  πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πεθελινού η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.   Τροποποίηση καταστατικού, για τη χορήγηση «Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης» από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
2.   Ενημέρωση για την πορεία του Συλλόγου μας.
3.   Ενημέρωση από εκπρόσωπο του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, από εκπροσώπους του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου)  και μέλη της «ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, για τις επιπτώσεις από τη σχεδιαζόμενη όδευση του Αγωγού Φυσικού Αερίου και την εγκατάσταση του Σταθμού Συμπίεσης της εταιρίας ΤΑΠ, κοντά στην πόλη των Σερρών.

Ειδικότερα:

1.   Στη Συνέλευση παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Καραλής, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου και ενημερωτικά δήλωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας με απόφασή του εναντιώθηκε στη  σχεδιαζόμενη όδευση του Αγωγού Φυσικού Αερίου και την εγκατάσταση του Σταθμού Συμπίεσης της εταιρίας ΤΑΠ στα όρια του Δήμου. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου) κ. Σπύρος Μάμαλης γεωπόνος και το μέλος της Διοίκησης κ. Αλέξανδρος Τσάμης δασολόγος, οι οποίοι εξέθεσαν την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη όδευση και στην εγκατάσταση του  Σταθμού Συμπίεσης της εταιρίας ΤΑΠ έξω από την πόλη των Σερρών κατέθεσαν την αναλυτική και εμπεριστατωμένη άποψη του φορέα τους και πρότειναν ο αγωγός να μην περάσει από γη υψηλής παραγωγικότητας όπως σχεδιάσθηκε και ο σταθμός συμπίεσης να κατασκευασθεί μακριά από κατοικημένη περιοχή κοντά σε βουνό, ώστε τα υπάρχοντα δάση να μπορούν να απορροφήσουν τους εκλυόμενους ρύπους.
Την ενημέρωση ολοκλήρωσαν τα μέλη της «ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κ. Κώστας Ζαφειριάδης, κ. Μιχάλης Δαβής δασολόγος περιβαντολλόγος και κ. Σταύρος Πανιόπουλος γεωπόνος, κάτοικοι Ν. Σκοπού, οι οποίοι τόνισαν τα ελάχιστα οικονομικά οφέλη της χώρας μας από τη διέλευση του αγωγού, έδειξαν στοιχεία της ρύπανσης που θα συντελεστεί από την εγκατάσταση του Σταθμού Συμπίεσης και κάλεσαν τους κατοίκους σε επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις.
Στο τέλος οι παρευρισκόμενοι υπέγραψαν σε κατάσταση, δηλώνοντας την αντίθεσή τους τόσο στη σχεδιαζόμενη όδευση, όσο και στην εγκατάσταση του  Σταθμού Συμπίεσης της εταιρίας ΤΑΠ στα όρια του Δήμου μας.

2.   Ακολούθησε ενημέρωση για την άφιξη του αμφίβιου μηχανήματος καθαρισμού λιμνών και την ένταξη του Συλλόγου μας σε πρόγραμμα της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. (Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών) με σκοπό την προμήθεια εξοπλισμού αξίας 191.609 Ευρώ.
3.   Κατόπιν  πραγματοποιήθηκε η μερική τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου μας, σύμφωνα με τις υποδείξεις της  Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για να αναγνωρισθεί ο Σύλλογός μας, από την Πολιτεία, ως αθλητικό σωματείο και να χορηγηθεί η «Ειδική Αθλητική Αναγνώριση».  

  Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τροποποίησης και από τα  Δικαστήρια, θα σας
  κοινοποιηθεί το τροποποιημένο καταστατικό. 
           
                                                                 Με τιμή το Δ.Σ 
 
                                                                                                                             
                                                       
                            
Τηλέφωνα επικοινωνίας
6948510336   --   6945803649


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου